Zoveel dagen nog tot de "mart"!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Programma Koningsdag

26 April - 20.00 tot 23.00 // Castellumpop-Koningsnacht

Nog maar twee jaar geleden trad Van Beukenstein als 6-mans formatie op tijdens Koningsnacht bij Castellumpop. Achteraf bleek dat het een van de laatste optredens was van zanger en frontman Cees Bergman, die korte tijd later ziek werd en veel te snel overleed. Na een zoektocht naar een vervanger voor de onvervangbare Cees besloten de vijf overgebleven leden van Van Beukenstein om niet verder te zoeken, maar om gitarist Bram Bonarius de vocalen toe te vertrouwen. Zo bleef de vriendengroep, die nog hechter werd door wat zij de afgelopen twee jaar samen hebben meegemaakt, intact.

En nu zijn ze er klaar voor om de Nederlandse podia weer te bestormen met hun weergaloze vertolkingen van pure classic rock songs. Van Deep Purple tot Van Halen. Van Boston tot Led Zeppelin. Van Crosby, Stills, Nash & Young tot Kansas. Zij zijn meer dan welkom in de feesttent op het Castellumplein in Valkenburg! Koningsnacht van Castellumpop begint op vrijdag 26 april om 20.00 uur  en zal om 23.00 uur zijn afgelopen. De toegang is uiteraard gratis!\

Organisatie: Castellumpop 

27 April - 9.45 // Kinderoptocht

Beginpunt Frankenburg. Op Koningsdag hoort in Valkenburg de optocht er zeker bij. De mooie versierde fietsen en karren in de kleuren rood wit Blauw en oranje horen natuurlijk bij deze dag. Met trots mogen wij mededelen dat de kinderoptocht muzikaal begeleid zal worden door jong DVS uit Katwijk aan Zee. Opstelling is aan het einde van de Frankenburg, verzamelen vanaf 9.30 uur.

Route:
Frankenburg, Cohortedreef, Duinzicht, Jochtlaan, Professor Dokter W Glasbergenlaan, Frankenburg, P Oosterleestraat, Broekweg, Kruisweg, Burgemeester Lotsystraat, Marinus Poststraat, Middenweg, Castellumplein, Kerkweg, Dorpshuisplein.

Kinderen krijgen namens de Oranje Vereniging nog een traktatie. Wij verzoeken u vriendelijk langs de route zoveel mogelijk u auto elders te parkeren.

27 April - 10.30 // Aubade

Onze burgemeester Visser zal de aubade openen in het bijzijn van de Valkenburgse gedecoreerde. Na zijn toespraak zingen wij oud Hollandse liedjes en natuurlijk twee coupletten van het Wilhelmus onder begeleiding van Jong DVS uit Katwijk aan Zee. De tekst zal ter plaatse aan u uitgereikt worden. Hierna gaat de burgemeester met de gedecoreerden koffie drinken. Graag nodigen wij onze Valkenburgse ouderen (65+) uit om gezellig een kopje koffie mee te drinken.

27 April - 13.00 // Castellumplein Fietstocht

Al weer voor de 31e keer organiseren de gezamenlijke Oranjeverenigingen een fietstocht. Na in 2018 de richting van Voorschoten en Wassenaar te zijn gegaan , komen we dit jaar door Oegstgeest, Valkenburg, Rijnsburg en Katwijk voor een tocht van bijna 30 km. Tevens is het voor de lief hebbers van wat langere tochten mogelijk een extra lus te maken van ongeveer 18 km waar dan Leiden en Leiderdorp kunnen worden aangedaan. Ook nu weer een tocht met veel variatie, dorpskernen en natuur met genoeg mogelijkheden om op een terrasje te genieten van een kop koffie of frisdrankje.

De start is op de hoek van de Broekweg en Kerkweg; er kan worden gestart tussen 13.00 uur en 13.45 uur.

27 April - 12.00 tot 14.30 // Dorpshuisplein Kinderrommelmarkt

Op het Dorpshuisplein wordt een van onze traditionele onderdelen deze dag georganiseerd. Het plein wordt omgetoverd tot een vrolijk verzamelpunt, waar ieder kind zijn koopwaar kan aanbieden en waar dan tevens vele inwoners van ons dorp elkaar ontmoeten.

Natuurlijk bent u ook van de partij, want er is altijd wel wat van uw gading bij. Vanaf 11:30 uur wordt het plein vrijgegeven. Tegen 14:00 uur moet een begin gemaakt worden met het opruimen van de spullen. Er mag dus geen rommel op het plein achterblijven. Op het Dorpshuisplein mogen na 10:00 uur geen auto’s meer geparkeerd worden. Bij slecht weer zal de rommelmarkt plaatsvinden in de sporthal van het Dorpshuis. Let op: na afloop dient u alle overgebleven spullen weer mee te nemen, er is geen vuilcontainer beschikbaar. Ook is het plein zelf niet toegankelijk voor auto’s om spullen uit te laden.

27 April - 14.30 tot 16.30 // Kinderbingo

Entree Gratis. Voor alle kinderen t/m 12 jaar. Bee 12, OO 70, heb jij al een volle kaart? Want dan win je een prijsje! Na de kindermarkt op het plein organiseren wij een gezellige kinderbingo in het Dorpshuis voor alle kinderen t/m 12 jaar. Zaal open om 14.30 uur en we beginnen ± 15.00 uur. Hierna gaat de deur dicht en kun je dus niet meer meedoen! De ouders kunnen tijdens de bingo een drankje gaan doen in de brasserie of op het plein bij Castellumpop. In verband met de ruimte liever geen ouders of begeleiders aanwezig in de zaal bij de bingo, er is voldoende hulp aanwezig om de jongste kinderen te helpen met de nummertjes.
We hopen jullie allemaal te zien, let op vol=vol (er is plaats voor maximaal 140 kinderen)

27 april - 14.00 tot 20.00 // Kinderspeelmiddag en Jeugdorkest Valkenburg's Harmonie

Castellumpop is ook op Koningsdag op het Castellumplein te vinden. Inclusief tent, podium, licht, geluid en alles erop en eraan. Vanaf 14.00 uur is het weer tijd voor de Kinderspeelmiddag. Rond de muziektent van Castellumpop vind je verschillende springkussens en je kunt je weer superleuk laten schminken. De kosten? Zijn er niet, het is helemaal gratis.

Om 15.00 uur begint het muziekprogramma. En hoe! We zijn er trots op dat de jeugd van Valkenburg’s Harmonie komt laten zien wat er aan muzikaal talent in Valkenburg rondloopt. De orkestklas en de blazersklas zullen de bezoekers een uur lang  vermaken met heerlijke muziek in uiteenlopende stijlen.

Programma Dodenherdenking

4 Mei - 18.30 tot 19.15 // Dodenherdenking

Allereerst is er de herdenkingsbijenkomst in de Dorpskerk van Katwijk aan de Rijn. Deze begint om 18.30 uur en duurt
tot uiterlijk 19.15 uur, zodat er tijd overblijft voor een ieder om naar zijn eigen herdenkingsplaats te gaan. De muziek
wordt verzorgd door Cantilene en als spreker heeft dit keer Burgemeester Cornelis Visser zich aangeboden. Na deze herdenking wordt er verzameld in Het Dorpshuis van Valkenburg en wordt door leden van Oranjevereniging Wilhelmina Valkenburg de stoet samengesteld om samen vooraf gegaan door een detachement van de Natres in stille tocht naar de Erebegraafplaats te gaan. Namens de Gemeente Katwijk zal er dit jaar een (of meerdere)Wethouder afgevaardigd worden. Op dit moment is de naam hiervan nog niet bekend. Ook de Consul van de Oorlogs Graven Stichting zal voor het eerst een krans leggen. (Kransen kunnen zaterdag tot 18.30 uur afgeleverd worden in Het Dorpshuis.)

Na het Taptoesignaal en de 2 minuten stilte zal de wethouder een korte toespraak houden en als eerste namens het Gemeente bestuur van Katwijk een krans leggen. Hierna volgen de overige kransleggers en krijgen ook de aanwezige bezoekers en de kinderen de gelegenheid om bloemen te leggen. De leider van de herdenking zal dan samen met de Wethouder daar langs de graven lopen en zich naar Het Dorpshuis begeven waarna ook de overigen aanwezigen daar welkom zijn voor een kopje koffie. U bent allen namens OV. Wilhelmina en Herdenkingscomité 4/5 Mei Valkenburg van harte uitgenodigd bij deze plechtige herdenking aanwezig te zijn